Kaiserschmarren (Se pronunta chaizershmarn)este un desert austriac. Iata reteta:
Kaiserschmarren
Pt. 2 portii
4 galbenuse 30 g zahar pudra 200 ml lapte 100 g faina Praf de sare 4 albuse 50 g unt 40g stafide Zahar pudra pt. servit
Faina, zaharul pudra, galbenusele si laptele se amesteca in asa fel incat sa iasa o compzitie nu prea densa. La sfarsit se adauga albusele batute.
Se incalzeste intr-o tigaie untul, se pune compzitia si se coace pe o parte. Se audauga deasupra stafidele. Se intoarce pe cealalta parte si se coace pana cand este patrunsa.
Se rupe in tigaie in bucatele mai mici, se poate pune apoi un pic in cuptor ca sa se rumeneasca.
Se aranjeaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar. -------------------------------------------------------------------------
Se serveste impreuna cu Zwetschkenroester sau kompot. 1 Kg Prune, 200 g Zahar, 1/8 litru apa, 2 cuisoare, 1 buc. Scortisoara, sucul si coaja de la 1 lamaie.
Jumatatile de prune, fara samburi, se fierb in compzitia facuta din apa, zahar si condimente. Se amesteca si se fierb pana se descompun pe jumatate frunctele si coaja incepe sa se desprinda de pe prune.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.